ТИЖДЕНЬ ХІМІЇ ТА БІОЛОГІЇ

З 24 по 28 лютого у нашій школі - гімназії проходив тиждень хімії та біології.

Понеділок 24.02. Наш тиждень розпочався на шкільній лінійці інформаційною хвилинкою: "Чому потрібно вивчати ці природничі науки?" Заверуха Владислав та Аліна у незвичайній віршованій формі розповіли, як у повсякденному житті ми використовуємо знання з біології та хімії.
Гімназисти, батьки, вчителі та гості закладу мали можливість прочитати та розглянути стенди «Цікавий факт про…» Це інформація про хімічні речовини, відомих вчених, корисні копалини, людину, відомих і невідомих тварин та рослин.
Цього ж дня кожний класний колектив почав працювати над створенням мініпроєктів «Краса навколо нас». Школярі 1-11 класів озеленювали свої кабінети: пересаджували й підживляли вазони, протирали листочки, дбали про свій затишок.

Вівторок 25.02. День розпочався з оформлення виставки малюнків «Збережемо первоцвіти». Наша малеча, учні 1-4 класів, добре знає, що перші весняні квіти - це підсніжники, проліски, крокуси і ,звичайно, їх потрібно берегти.
Цього ж дня відбувся відкритий урок з біології у 8 класі «Зорова сенсорна система. Будова ока.» Восьмикласники пригадали, які сенсорні системи характерні для людини та який загальний план будови кожного аналізатора. Також дізналися про особливості будови ока, про оптичну систему зорового аналізатора, про формування зображення на сітківці ока. На кілька хвилин школярі опинилися у темряві та спробували розпізнати речі, що їх оточують, - це досить важко зробити. Тому ми повинні завжди дбати про гігієну зору. Вони також визначали акомодацію ока та дізналися про ілюзію зору.

Середа 26.02.
На першому поверсі школи була відкрита виставка колажів на екологічну тематику, «Збережемо планету» серед учнів 5 – 11 класів. Тут можна було дізнатися про всі екологічні проблеми України та планети загалом; які рослини та тварини занесені до Червоної книги України. Усі класні колективи старалися тому колажі цікаві, оформлені у різних стилях, а головне несуть багато важливої інформації.
Після уроків також відбулася цікава гра «Хімія і біологія навколо нас». У грі брали участь 2 команди, учні 9-го та 10-го класів: «Неончики» - Дацюк Неля, Луковський Костя, Підгородецька Христина та Тимечко Аліна і команда «Озончики» - Киба Микола, Ольховецька Олена, Град Назар та Клебанович Олексій. У гравців було багато цікавих та нелегких завдань, але вони чудово справилися.

Четвер 27.02.
Для учнів початкових класів також відбулося знайомство з науками хімія та біологія. Під час пізнавальної гри діти складали пазли, картинки з тваринами яких вони презентували. Школярі з цікавістю спостерігали за дослідами: «Неспалима хустинка», «Фараонові змії», «Надута кулька», а також переглядали фільм «Таємниці тварин».
Учні 6-9 класів взяли участь у хіміко-біологічному квесті «Ерудит». Шляхом жеребкування було сформовано 4 команди по 5 учасників, кожна команда отримала індивідуальне завдання. Протягом гри необхідно було відвідати вісім станцій, виконати завдання, а головне знайти скарб. У квесті брали участь: Заверуха Влад, Кучер Віталій, Слізевич Аліна, Кармазин Володя, Богош Олег, Говда Марійка, Глинська Віка, Гарагудз Тарас, Різник Арсен, Бігус Настя, Плескун Юля, Рупа Андрій, Богоніс Христина, Паламар Максим, Соп’яненко Наталя. Першими справилися із завданням, знайшли скарб: Дідур Ігор, Кормило Віталій, Колодій Іванка, Колодій Марійка, Католік Міша.

П’ятниця 28.02. Завершальний день тижня також багатий подіями. Учні 1-их та 3-іх класів брали активну участь у пізнавальній грі. П'ятикласники змагалися у вікторинах: «У світі природи», «Хвостата вікторина», «Поєднай». Завершальним заходом тижня став майстер – клас від Наталі Скотецької «Догляд за шкірою. Maкіяж» для старшокласників. Наталя Данилівна звернула увагу на те, як правильно щодня доглядати за шкірою, волоссям, як правильно харчуватися, на що необхідно звернути увагу коли виникають проблеми. Учні мали можливість отримати кваліфікаційну, вичерпну відповідь на питання, що їх цікавили.

Підсумки тижня біології та хімії
1. Конкурс малюнка серед учнів 1-4 класів «Збережемо первоцвіти».
- Кращі роботи:
- 1 – А Сулима Артем і Арсен, Балук Христина, Курач Аня - 1 – Б, Скотецька Аріна, Стахів Юра, Стодола Вероніка , Кенс Яна, Крупа Настя - 2 – А Сватюк Аня, Масевич Наталя, Леськів Софія, Галабіцький Іван, Гавришків Влад, Балук Юра
- 2 – Б Гримак Маріанна, Пшик Анастасія, Колодій Наталя, Дрозда Софія
- 3 – А Явна Діана, Врублевська Анастасія, Маланчук Артем
- 3 – Б Панасюк Дарина, Колодій Богданка
- 4 Гринюк Микола

Хочу подякувати за участь у конкурсі:
- 1-А Ключник Аліна, Лицар Назар, Сліпець Дарина, Головач С,
- 1 –Б Вавришин Влад, Присяжнюк Катя, Гоцалюк Настя, Сторожук Таня, Поліщук Софійка, Кейзор Славік, Буртник Валерія, Гарагудз Настя, Католік Дмитро
- 2 – А Плескун Максим, Стадник Тоня, Пастернак Рома, Кушла Володя, Качмар Вадим - 2 – Б Чупак Ванесса - 3 – Б Брелюс Ірина, Свергун Максим, Березюк Діана, Федор Наталя

2. Конкурс колажів на екологічну тематику «Збережи планету» серед учнів 5 – 11 класів
5 – А за оригінальність
5 – Б за креативність
6 за актуальність
7 за популяризацію Червоної книги України
8 за активну екологічну позицію
9 за найкраще висвітлення теми
10 за науковість
11 за інформативність

3. Конкурс міні проєктів кімнатних рослин «Краса навколо нас» серед учнів 1 – 11 класів
- Переможці (садили кімнатні рослини)
4-й клас
5 – А клас
7-й класс

- Досліджують як ростуть овочі у кімнатних умовах (цибуля)
1 – А клас
1 – Б класс

- Доглядають кімнатні рослини: витирають листочки, поливають, підживлюють
3 – А клас
3 – Б клас
6 – клас
8 - клас

4. Результати фото-виставки «Людина & природа» серед учнів 1 – 11 класів
Номінація «Фото з твариною»
- Комасюк Аліна (з конем) 11кл.
- Федор Марія (з черепахою) 5-Б кл.
- Скотецька Аріна (з собачкою) 1-Б кл.
Номінація «Фото з квітами»
- Стахів Юра (хрезентеми) 1-Б кл.
- Гарагудз Настя (піони) 1-Б кл.
- Кильба Кароліна (соняхи) 5- Б кл.
Номінація «Фото на фоні пейзажу»
- Лабата Маргарита (пагорби) 5-А кл.
- Кантор Вероніка (водоспад) 11 кл.
- Василів Юля (скошене поле) 2-А кл.

/Files/photogallery/1604/89352581_2692315954213406_8738097468924755968_n.jpg/Files/photogallery/1604/89783979_2692316010880067_1554288212757708800_n.jpg/Files/photogallery/1604/89779426_2692315774213424_1051036195921854464_n.jpg
Кiлькiсть переглядiв: 1207

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.