ВІДЛУННЯ МОВНОГО СВЯТА

9 листопада тиждень розпочато урочистою лінійкою, проведеною для всіх учнів школи. Ведучі, учні ІІІ гімназійного класу, розповіли про значення мови в житті народу, про святкування Дня писемності та прочитали Молитву до мови Катерини Мотрич. Учитель Газдюк Л.М. урочисто оголосила про відкриття тижня української мови, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. Учні 10 класу підготували матеріали для оформлення інформаційної дошки.

/Files/photogallery/1421/IMG_8603.JPG

У бібліотеці організовано виставку літератури на тему: «О мово моя, душа голосна України».

10 листопада проведено конкурс читців на тему «Лунай, величне наше слово». Кожний клас делегував по двоє учасників, які, читаючи поетичний твір напам’ять, прагнули вміло за допомогою інтонації передати авторське переживання за долю рідної мови, а також, використовуючи засоби виразного читання, показати своє вміння читця-декламатора. Юні читці декламували твори з вірою в те, що кожна людина повинна запалити в своєму серці любові до рідного слова, іскру волелюбності, правди, щастя. У цей день діти ще раз переконалися в тому, що українська мова багата, щедра, чудова, неповторна, дзвінкоголоса, калинова.

/Files/photogallery/1421/IMG_8242.JPG/Files/photogallery/1421/IMG_8290.JPG

Журі оцінювали учасників за п’ятьма критеріями: знання напам’ять, художні особливості, інтерпретація твору, артистизм та культура мовлення.

Переможцями конкурсу стали:

1 місце – Глинський Олег (1-2 класи), Сліпець Вероніка (3-4 класи), Кантор Вероніка (5-7 класи)та Дідур Таміла (8-11 класи).

2 місце – Данилевич Марія, Федор Марія (1-2 класи), Стахів Юлія,Гриців Назар ( 3-4 класи), Волощук Аліна (5-7 класи) та Карвацька Інна (8-11класи).

3 місце – Білінська Яна, Пелехатий Олександр (1-2 класи), Білоус Уляна (3-4 класи),Музика Соломія, Якушева Сніжана (5-7 класи) та Борейко Юлія, Солян Ірина (8-11 класи).

Всі учасники проявили високу майстерність і були нагороджені грамотами.

11 листопада учні гімназії утворили справжню галерею-виставку стінгазет. Привітна яскравість барв креативних ідей подарувала масу позитиву й захоплення читачам та членам журі.

Усі класи підійшли до створення своїх стінгазет досить творчо й відповідально. І це не дивно, адже наша молодь чудово розуміє, що потрібно любити свою рідну мову, бо з нею наше майбутнє і майбутнє України.

А наймолодші школярі порадували великою кількістю малюнків на тему: «Українська мова в моєму серці».

Переможцями конкурсу стали:

1 місце – Адамяк Юлія (1-2 класи), Вайда Наталія (3-4 класи).

2 місце – Глинський Олег,Федор Марія, Гуменна Ірина, Говда Марія (1-2 класи), Кормило Віталій ( 3-4 класи).

3 місце – Залізняк назар, Ямна Юлія, Ольховецький Назар, Рейда Надія (1-2 класи), Вавришин Олександр (3-4 класи).

Маленькі учасники довели, що вони справжні патріоти, які люблять Україну та рідне слово.

З метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу у цей день в школі стартував шкільний етап Міжнародногоконкурсуз української мови імені ПетраЯцика. Учасники порадували членів журі добрими знаннями рідної мови.

12 листопада учні ІІ гімназійного класу доводили усім, що вони справжні патріоти. Школярі вважають, що патріотичні почуття є в кожного з нас, і ми маємо прагнути зробити щось важливе для своєї Батьківщини, бо патріот України повинен бути відданим своїй державі. А ще справжній патріотповинен любити свою Вітчизну,бо саме на ній наша хата,тут живуть наші батьки.Щоб бути патріотамисвоєї держави,треба цінувати усе,що дає ця земля. Тому учитель української мови та літератури, Слободяник І.С., запропонувала гру-конкурс «Ігри патріотів». Команди Жовтих і Блакитних відповідали активно, було намагання заробити якнайбільше балів. У результаті перемогла дружба, бо підсумок конкурсів – нічия. А так і повинно бути, бо ми – єдині, ми – єдина Україна.

/Files/photogallery/1421/IMG_8160.JPG

Інтелектуальні ігри давно прижилася в нашій школі. Грають у цю гру від найменшого віку (маю на увазі п'ятикласників) до випускників. Це видгри, що ґрунтується на застосуванні гравцями свогоінтелектуйерудиції. Як правило, у таких іграх учасникам треба відповідати на питання з різних сфер життя. Головне у цій грі — думати. Учні І гімназійного класу, теж вирішили позмагатися: влаштували інтелектуальний двобій між дівчатами і хлопцями. Тему «двобою» «Наша мова калинова» запропонувала учитель Магеровська Н.А. Були підібрані досить цікаві та різноманітні завдання та конкурси. Крім того, щоб відповісти на певні питання потрібно було працювати з додатковою літературою, з газетами. Не відставали від молодших друзів учні 7-А та V гімназійного класу, бо також провели інтелектуальні змагання, а оцінювала результати їх умінь Стахів О.М.

/Files/photogallery/1421/IMG_8145.JPG/Files/photogallery/1421/IMG_8606.JPG

Найцікавішим був захід «Музичний вернісаж «Карооке», проведений учнями VІ гімназійного класу, які мали можливість вибороти право першості у двобої із учителями .

13 листопада - закінчення тижня. На лінійці зроблено підсумки, нагороджено найактивніших учасників.

Проведені заходи показали великий інтерес і зацікавленість учнів у вивченні та дослідженні таємниць рідної мови. Шко­лярі відкрили для себе багато нового.

Кiлькiсть переглядiв: 670

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.