Перелік нормативно-правових актів законодавства України про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, які стосуються діяльності харчоблоків

ЗАКОНИ

  1. ЗАКОН УКРАЇНИ № 771 “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” (Харчовий закон).

  2. ЗАКОН УКРАЇНИ № 2639-VIII «Про інформацію споживачів щодо харчових продуктів».

  3. ЗАКОН УКРАЇНИ № 2042 «Про державний для контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

ПОСТАНОВИ

  1. ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ №896 від 31 жовтня 2018 р. «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

  2. ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ №305 від 24 березня 2021 р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

НАКАЗИ

  1. НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ № 590 від 01.10.2012. Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).

  2. Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України № 2532 від 03.12.2020 “Про затвердження Гігієнічних вимог до харчоблоку, розташованого в закладі загальної середньої освіти”.

ПЕРЕЛІКИ ПИТАНЬ ДЛЯ ДЕРЖАВНОГО КОНТРОЛЮ

  1. НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ від 08 серпня 2019 року № 446 “АКТ складений за результатами аудиту щодо додержання операторами ринку вимог законодавства стосовно постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів».

  2. НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ від 21 січня 2022 року № 143-22 «Про затвердження форм актів, складених за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин, та інших форм розпорядчих документів».

МЕТОДИЧНІ НАСТАНОВИ

  1. Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України “Про затвердження Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, для закладів освіти”.

  2. Перелік питань для проведення оператором ринку самостійної перевірки впровадження процедур, застосваних на принципах системи НАССР у закладах громадського харчування у школах та дошкільних навчальних закладах.

  3. Наказ Мінекономіки від 30.10.2020 № 2208 "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти».

  4. Сайт про реформу системи харчування в українських закладах освіти.

Чому варто впроваджувати систему HACCP у закладах освіти?

НАКАЗ № 9 -г від 07.02.2023 "Про створення робочої групи по розробці та впровадженню принципів НАССР у освітньому закладі"

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.