ПАМ'ЯТАЙМО ТРАГЕДІЮ ГОЛОДОМОРУ

Голодомор 33 року — одна з найстрашніших сторінок історії українського народу. Це історія геноциду проти квітучої нації, що жила на родючій землі. Страшнішого, здається, у світі бути просто не може!

/Files/photogallery/1411/IMG_9257.JPG

У суботу, 28 листопада, в УГКЦ Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці відбулася панахида за жертвами голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні та поминальна акція «Запали свічку».

Вшановувати пам’ять за померлими - це одна із навищих чеснот людини.

Молодіжно-християнська спільнота «Еммануїл» разом із своїм духовним наставником о.Петром Панасюком не зраджують цій чесноті.

/Files/photogallery/1411/IMG_9242.JPG

/Files/photogallery/1411/IMG_9267.JPG

Щороку вони організовують хід із свічками, пам’ятаючи про жахіття штучного голодомору. Майже сотня вогників палаючих свіч, викладених у вигляді хреста, доводять, що такі сторінки нашої історії не можна ні забути, ні стерти, ні переписати.о цієї акції активно долучилися і учителі та учні школи №1. Незважаючи на несприятливі погодні умови та осінній холод, який проникливо передавав атмосферу трагізму подій 33-го року, на площі можна було побачити не лише старшокласників, а й гімназистів 5-7 класів, які з трепетом несли запалені лампадки. Поетична Молитва, яка звучала з вуст нашого бібліотекаря, Дідур І.С, та пісня «Голодомор» у виконанні учениці11 класу, Шатровської Марійки й звукова режисура педагога-організатора НВК Мадай С. Є. нотками мінорного настрою доторкнулися до кожного із присутніх.

Запалила свічку, запалила,
Щоби більше лихо не ходило,
Хай палає свічка світлом білим,
Щоб в бабусі серце не боліло…
Щоби більше не прийшло те горе,
Хай горять свічки Голодомору…”

Ця жахлива подія назавжди залишиться у пам’яті українців, як найстрашніше горе нашого минулого.

Прес-служба шкільного парламенту

Кiлькiсть переглядiв: 565

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.