МИЛОСЕРДЯ...ЦЕ ТАК ПРОСТО

Немає меж можливостям приносити користь іншим людям. Дійсно, дбайлива людина готова завжди пожертвувати іншим людям все, навіть власне життя. Наші предки говорили: «Людина — раб доброти, яку до нього проявляють, а доброта — це кращий спосіб уникнути зла тих, кого ми остерігаємося». Милосердя є чарівним ключем, яким можна відкрити усі заіржавілі замки.

Ми всі мріємо про те, що в нашій країні не буде майнової нерівності, усі будуть жити заможно і тоді милосердя нікому не буде потрібне. Але це не так. Поряд з нами є багато знедолених, самотніх, хворих, які потребують суспільного і індивідуального милосердя, тобто людинолюбства і допомоги.

Говорять, ти не повинен упускати можливість порадувати побратима, хоч би посмішкою. Чи добре, чи погано, але все, що ми робимо, є не що інше, як насіння урожаю, який ми зберемо завтра. Робити добро іншим — це обов’язок, це радість, бо вона дарує нам здоров’я і щастя. «Не втомлюйся отримати користь, приносячи її»(Марк Аврелий).

Своїм обов’язком допомогти дітям-інвалідам та сиротам вважають і небайдужі до чужих потреб учні нашої гімназії. Це –наша громадська позиція. Під гаслом «Подаруй ближньому радість» 16 грудня члени шкільного парламенту Холод Оксана , Качуровська Марійка, Питлик Сергій разом з вчителем християнської етики та практичним психологом відвідали санаторну школу-інтернат для дітей із захворюваннями органів травлення у смт. Гримайлів Гусятинського району. Звісно ж, наші учні приїхали сюди не з порожніми руками. Подарунки дітям формувалися за принципом: "Зі світу – по ниточці, бідному – сорочка".

Тож спільними зусиллями ми зібрали і подарували їм одяг, іграшки, солодощі. Надзвичайно вразило те, як щиро і відверто нас зустріли вихованці та працівники школи- інтернату, наскільки безпосереднім є їхнє спілкування з незнайомими людьми. Хотілося б щоб ми всі залишалися такими доброзичливими попри всі ці негаразди, які нас оточують. Хай Святий Миколай, Новий Рік і Р іздво принесуть у дім кожного з нас добро і здоров’я, і нехай Господь Бог посилає нам якнайбільше зустрічей із хорошими людьми.

/Files/photogallery/1439/IMG_9895.JPG/Files/photogallery/1439/IMG_9886.JPG

P.S. …У далекому 1947 році трагічно загинув французький генерал Леклерк, практикуючий католик. Після його смерті знайдено залишені ним дев'ять тисяч франків з написом: "Ці гроші я заощадив на курінні в користь католицьких шкіл". Чому це не може стати гарним прикладом для наслідування?!

Кiлькiсть переглядiв: 671

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.