Прийшла весна… І знову у нашій гімназії багато гостей. Цього разу відбулось зібрання педагогів, які мають відношення до початкової ланки освіти, а також їх колег-дошкільників, від роботи яких у великій мірі залежить готовність дітей до шкільних лав.

/Files/photogallery/787/IMG_3321.JPG

6 березня на базі нашої школи та дитячого садочку «Калина» пройшов районний семінар, у якому взяли участь вчителі початкових класів та вихователі дитсадків, під керівництвом методиста РМК Мельничук Р. Б. Його метою було показати важливість синхронної роботи дошкільної освіти та початкової школи.

/Files/photogallery/787/IMG_3219.JPG/Files/photogallery/787/IMG_3236.JPG

Протягом дня пройшло кілька змістовних заходів, у яких взяли участь дошкільнята старшої групи, найменші школярики – першачки та випускники початкової школи - учні 4-Б класу під керівництвом своїх наставників.

У школі гостей вітали традиційною піснею на фоні відеоролика про школу. Діти у візитці зіграли сценку із життя молодших школярів.

/Files/photogallery/787/IMG_3319.JPG

/Files/photogallery/787/IMG_3322.JPG

У фойє можна було милуватися вишивками справжніх майстрів та відвідати виставку творчих робіт «Умілі пальчики».

/Files/photogallery/787/IMG_3243.JPG

Далі за планом - відвідування відкритого уроку з предмета «Я і Україна» на тему «Погода у рідному краї», що провела вчителька Фостик Світлана Орестівна разом із учнями 4-Б класу.

/Files/photogallery/787/IMG_3208.JPG /Files/photogallery/787/IMG_3324.JPG

Урок був надзвичайно цікавий та змістовний. Насамперед потрібно відмітити, що діти дуже багато знають про свій край та про рідне місто зокрема. Світлана Орестівна методично правильно підібрала форми роботи на уроці. Діти активно брали участь і у бліцопитуванні, і працювали у парах, і аналізували результати досліду. Надзвичайно сподобалася гостям гра «Синоптики». Урок проходив у комп’ютерному класі, і недарма, тому, що діти показали, що вони орієнтуються в інформаційному просторі мережі Інтернет, та з легкістю змогли знайти прогноз погоди на вихідні у своєму місті.

/Files/photogallery/787/IMG_3327.JPG

Після уроку до уваги учасників семінару було представлено захід на тему «Мила, ясна, чарівна в гості йде весна», що підготувала Свистун Ольга Михайлівна та вчителі групи продовженого дня Сусла Марія Ярославівна та Шельвіка Марія Михайлівна разом з наймолодшими учнями школи. Першокласники підготували багато віршиків, пісень, та цікавих інсценівок з шкільного життя. Активно їм допомагали учні 5 класу.

Весна принесла багато квітів, сонця, тепла. За українським звичаєм весну закликали випічками у вигляді пташок. На святі були присутні також батьки, які пригостили усіх смачними випеченими жайворонками.

Потекли струмочки, земля прокидається після зимового сну, а у нашій рідній домівці - школі стало по особливому затишно і тепло, адже зима закінчилася, а весна приносить нові надії на краще майбутнє та сподівання на нові звершення та перемоги.

Відірвіться на мить від буденних справ і зробіть фізкультхвилинку, яку полюбляють вихованці Фостик Світлани Орестівни…

Повіяв теплий вітерець

Прийшла весна – зимі кінець

До сонця руки підійму

І помахаю так йому

Весні вклонюсь і до травички доторкнусь

А потім стану посміхнусь

І до роботи повернусь

Хай щастить!

Заступник з навчально-методичної роботи Крицька Л. З.

Кiлькiсть переглядiв: 409

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.